De eindejaarsfeesten zijn achter de rug. Hopelijk hebben jullie ervan genoten en hebben jullie, deze warme dagen met je naaste geliefden mogen vieren. Tijdens de eindejaarsfeesten willen we ook steeds op ons beste voor de dag komen. Wie onder jullie is stiekem op shoppingjacht  gegaan in een poging een nieuwe feestjurk aan te slaan? Ik denk vélen onder ons.

Het belangrijkse is echter dat we ons goed voelen in onze feestkledij. Via dit artikel geef ik graag wat tips met welke feestelijke items je zeker nooit de bal mis slaat.

  1. Black is always a good idea : de kleur zwart associëren we allen met zakelijk, stijlvol, elegant maar ook met chique. Als je het veilig wilt spelen tijdens de feestdagen, dan is een zwart fashion item dus zeker een topkeuze. Denk aan een jurkje met glitters, een kanten top, een leuke zwarte jumpsuit gepimpt met een opvallend oorbelletje of een statement necklace. Karl Lagerfeld was right: ‘One is never over- or underdressed with a little black dress’.

Ben je een lichter type of eerder een warm type dan kies je beter voor ‘off black’ : zwart gemengd met een kleine hoeveelheid bruin, groen of bruin. Dat geeft meestal een mooiere gloed aan jouw gelaat.

Tijdens oudejaarsavond droeg ik deze prachtige 2 pieces jurk van Maje. Een simpel gesneden klokjurkje  maar toch lekker edgy vanwege het croptop model. Dankzij het luxemateriaal blijft de nodige touch of class bewaard. Extra leuk is dat je hem tijdens de werkuren ook makkelijk kan doordragen door er een wit blousje of een rolkraagje onder te dragen.

Voor eindejaar combineerde ik hem met mijn zwarte laarsjes met glitter hak van and other stories, een zwarte statement necklace en een zilveren handtas. Deze schoenen zijn perfect voor de feestdagen. Een comfortable hak om op te dansen maar toch hoog genoeg om extra beenlengte te geven en de zilveren glitter hak geeft een leuk feestelijk accent.

2. Velvet koorts: Op zoek naar een ander alternatief dan het eeuwige zwart? Een trend van dit moment die zich in 2018 ook verder zal manisfesteren is de zware, licht glanzende stof velours. Altijd chique en stijlvol .Als je een fluwelen jurk draagt geldt er 1 belangrijke basisregel voor mij, ga het niet combineren met fluwelen schoenen of fluwelen juwelen but keep it simple

Tijdens de kerstdagen hou ik het graag klassieker en iets minder uitdagend. Ik was dan ook meteen verkocht toen ik deze oudroze velvet jurk spotte bij Steps. Het model heeft een ronde hals, ¾ mouwen en een ritssluiting aan de zijkant.

Ik vind velours altijd extra mooi in oud roze tinten. Het vrouwelijke, romantische,zachte, zoete blend mooi met het chique kantje van fluweel. Oud roze staat als kleur prachtig bij lichte en gemengde types.Voor donkere types is een kerstgroene of bordeaux variant echt uber classy.

3. Glitter all the way :Tijdens een leuk feestje mogen we wel een beetje over de top gaan toch? Een beetje glans geeft je daarenboven ook een mentale boost om echt in de feeststemming te geraken. Hierbij enkele basisregels en stijladvies hoe je glitter het beste combineert.

Heb je een A-lijn modeltje en mooi uitgesproken heupen die je toch liever niet te hard benadrukt? Investeer dan in een leuk glittertopje en houd je onderstuk wat sober.

Heb je een V modelletje en brede schouders en wil je liever jouw benen extra in de kijker zetten, shop dan een fancy glitter pants. Deze eyecatcher kan je stijlvol combineren met een zwarte of witte blouse of een zijden topje en een klassieke blazer. Heb je een recht model, dan staat een aansluitende of rechte glitterjurk je echt prachtig! Een losser glitterjurkje  met een T-shirt is dan weer mooi als je het graag wat stoerder houdt.  Nog een laatste kleine tip, investeer niet te veel geld in een glitter item, dit is zelden iets dat je méér dan 1 à 2 keer per jaar draagt. Bij een grootketen zoals H&M of Zara is er voldoende keuze.

Willen jullie graag wat hulp bij het shoppen naar de ideale feestjurk of zijn jullie benieuwd naar welke kleur  feestjurk jullie het beste staat? Dan is het zeker een leuk idee een personal shoppingtripje of een sessie kleuradvies te boeken bij yourstyle&colors .

Ik hoop dat jullie snel van een volgend leuk feestje kunnen genieten in de perfecte feestjurk ♥

—- Shop deze looks—

Black is always a good idea

Boots: And other stories

Croptop Jurk : Maje

Horloge: Cluse

Velvet koorts

Boots: And other stories

Oud roze velvet Jurk : Steps

Necklace: Galleria Inno

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *