HOW TO STYLE THIS KEY ITEM?

Als er één basisstuk is dat een vast plekje in mijn garderobe heeft veroverd. Maar ook in de kleerkast van menige andere fashion lovers dan is het wel de geruite oversized blazer. Een blazer geeft elke streetstyle look een classic touch. Blazers bestaan in verschillende soorten modellen en stoffen (in tweed, wol, kort, lang, met een dubbele rij knopen,…in satijn)

Een blazer is multifunctioneel want hij komt van pas om te gaan werken, te daten, te feesten, een dagje te gaan winkelen in de stad,…

Maar in plaats van de veilige blauwe of zwarte klassieke blazer , heeft de geruite blazer dus een streepje voor deze winter. Dit grijs/groene exemplaar van het franse merk Maje was net wat ik zocht.

  1. Tweed om me lekker warm te houden op koude en regenachtige winterdagen en t’geeft toch die extra touch klasse en elegantie
  2. Smalle revers omdat ik vrij brede schouders heb.
  3. Een vernieuwende kleur: ik ben echt fan van groen. Vooral de dennen en de smaragdgroene tinten vind ik prachtig in de winter. Ze geven donkergrijs of donkerblauwe tinten wat méér pit en het is ook een kleur die vertrouwen en rust uitstraalt.

STIJLADVIES & MIJN LOOK

Het was dit weekend aan het gieten met pijpenstelen. Maar je kent dat vrouwelijk fenomeen waarschijnlijk wel? Ik had een nieuwe geruite blazer gekocht en zou hem persé aandoen. Hoewel deze blazer superleuk zou staan met een vinyl rokje en een tof hakje was deze stijloptie gezien het hondenweer, een minder goed idee.

Ik koos dus voor mijn leren, zwarte jegging broek van BCBG. Een comfy exemplaar dat lekker veel warmte biedt en er ook nog eens elegant uit ziet. Who said comfort and elegance cannot be merged together? Onder mijn geruite groen, grijze blazer droeg ik een klassieke smaragdgroene pul van Maje en mijn laqué schoenen van bij Monar. Ze zijn warm, regenproef en de zilveren studs bieden de nodige coolness.

VERDERE STIJLTIPS?

  1. Je kan de geruite blazer stoer dragen met je favoriete ripped jeans en een stoere witte shirt
  2. Je kan hem vrouwelijk dragen op een vinyl rokje en een rolkraag
  3. Draag hem klassiek op een geklede kostuumbroek en een hemdje

Combinatie tips dus met overvloed. Dus zet dit geruit kledingsstuk zeker op jullie soldenlijstje als je hem nog niet in jouw kleerkast hebt liggen.

Liefs Elke

Shop deze look

Schoenen: Monar

broek  : BCBG

Blazer en Pull : Maje

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *