HOW TO STYLE ATHLEISURE

 

Hebben jullie al van de trend athleisure gehoord? Deze trend, die komt overwaaien uit Amerika, combineert sportkledij in een alledaagse outfit. Sinds 2015 wordt sportkleding niet enkel meer gedragen om naar de yoga les of de fitness club te gaan. Sportkleding kreeg een plaatsje in onze vrije tijd maar ook in onze business kleding. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat vrouwen zich de dag van vandaag sportiever en informeler kleden dan pakweg 5 jaar geleden. Maar athleisure heeft tevens méér en méér vrouwen gepusht om te bewegen en een meer actieve levensstijl aan te nemen. Iets dat we enkel kunnen toejuichen, toch?

STIJLADVIES

Maar hoe kleed je een sportieve outfit op en maak je hem draagbaar voor het werk, een dagje winkelen in de stad of een lunch met vriendinnen.

  1. Combineer je athleisure look met een vrouwelijk mooi accessoire. Je hebt eigenlijk maar 1 key item nodig om je athleisure look van gymproof naar streetproof te maken. Denk aan een fancy zonnebril, een leuke ketting, een superleuke verfijnde handtas.
  2. Combineer met stuks die het sportieve wat méér stijlvol en fashionproof maken. Mix en match je sportbroek of jogging broek met pumps. Of stijl je oversized sweater met een getailleerd jeans vestje , een stijlvolle trenchcoat of een perfecto.
  3. Investeer in leuke materialen. Stuks zoals een leren legging of een metallic sportpull maken je sportwear instant streetproof en net dat tikkeltje specialer.

MIJN LOOK 

Ik was zelf al een tijdje op zoek naar een athletische broek/ legging met een contrasterende streep aan de zijkant. Waarom? Zo’n broek is echt geweldig! Als je niet gezegend bent met benen van het aka Heidi Klum kaliber, maken  deze broeken je direct een heel stuk groter. Waardoor je, je stijlvol en stralend voelt. Toen ik deze athletische zwarte broek met roos witte strepen bij Steps zag liggen was ik op slag verliefd.

De aangename comfy textuur , het zwart met roze contrast en de hoge taille,  maken van deze broek een leuke eye catcher die op véél verschillende manieren kan gedragen worden.Hij is ook mooi versneden en het materiaal zet de vrouwelijke vormen mooi in de kijker en geeft een verslankend effect wat niet bij elke sportievere broek het geval is! ♥ Je kan hem stylen met een vrouwelijk hemdje, een toffe t-shirt met een leren jasje,…

Ik wou hem combineren met een roos bovenstuk om de athletische look vrouwelijk af te werken en om het roze accent van de broek terug te laten komen in mijn bovenstuk, vandaar mijn keuze voor deze mohairen roze pull van bij Steps. Hij voelt zacht en comfortabel aan en de pofmouwtjes geven deze trui de extra final touch.Ben je ietsje zwaarder van borst dan raad ik aan om voor een truitje te kiezen met v-hals  of een lagere ronde decolté. Tenslotte koos ik voor een gouden ronden pendant ketting van Massimo Dutti en mijn Karl Lagerfeldtas van bij Argo fashion om voor wat glamorous punch ze zorgen.

HET WINKELCONCEPT STEPS

Ik wil juist nog een kleine woordje toelichten over de winkelconcept Steps fashion. Steps is een Nederlands winkelconcept. Ze hebben zowel winkels in Nederlands als in België. In België hebben ze onder andere winkels in Wijnegem Shopping, Waasland Shopping, Leuven, Turnhout,…Waarom ik zelf zo graag ga winkelen met klantjes en voor mezelf bij Steps? Hun collectie is echt op maat gemaakt voor verschillende bodyshapes. Of je nu iets bredere schouders hebt, vollere borsten, kleine borsten, een buikje, rechte heupen, brede heupen,… Steps integreert in hun collectie de perfecte outfit voor elk figuur. En voor mezelf en voor mijn klantjes is dat extra fijn omdat ik weet dat er wel een look zal zijn die hun shapes op de juiste manier in de spotlights zet en laat stralen.

Wat vonden jullie van de athletische sportwear trend? Is het jullie ding of twijfelen jullie nog een beetje? Bij styling vragen help ik jullie graag verder!

—- Shop deze look —

Schoenen: Lola Cruz via  Argo Fashion

Mohair pull & athletisce broek: Steps

Ketting : Masimmo Dutti

 

 

 

 

Category : NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *